In-game macros keep resetting

Discussion in 'Bug Reports' started by Rage_Ryder, Mar 6, 2018.

  1. Rage_Ryder

    Rage_Ryder New Member

    Joined:
    Mar 6, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Hey everyone,

    First off, I hope this is in the right spot, my apologies if it is not. Anyways, the issue I'm having is that I will set in-game macros (for example, Ctrl + B for "Bank") and everything works fine. However, once I log out and log back in, all the macros I have set are deleted and the original macros are back (for example, Alt + O for Options). Any help would be greatly appreciated.
  2. Imbol

    Imbol Active Member
    UO:R Subscriber

    Joined:
    Dec 1, 2017
    Messages:
    262
    Likes Received:
    216
    I have also had this problem.
  3. Pirul

    Pirul Well-Known Member
    UO:R Subscriber

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    2,906
    Likes Received:
    2,181
    A) Are you setting them in razor or in your client?
    B) Are you setting them on the last client you quit and close completely?
  4. Sheepdog

    Sheepdog Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2017
    Messages:
    839
    Likes Received:
    1,052
    I had the same issue with macros and didn't find a solution so now I don't set any macros in game, only in razor - don't forget that once you've recorded and set the macros up to log out and back in again to "save" them.

    A benefit to doing them in razor is that you can assign a disable/enable razor macros hot key that turns them all off and on so you can spread those macros all over the keys.

    B for bank
    R for recall
    E for ebolt
    A for Apple
    Etc etc, then when you wanna type or hit numbers just hit the button to disable macros.
  5. Erlkonig

    Erlkonig Well-Known Member
    UO:R Subscriber

    Joined:
    Jun 14, 2015
    Messages:
    1,083
    Likes Received:
    1,119
    set the client to run as administrator
  6. Rage_Ryder

    Rage_Ryder New Member

    Joined:
    Mar 6, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Unfortunately I do and I still have the issue. Its the in game macros that are reset every re-log.
  7. Ahirman

    Ahirman Well-Known Member
    UO:R Subscriber

    Joined:
    Mar 20, 2015
    Messages:
    898
    Likes Received:
    768
    Sounds like a write permission issue. Is your game installed in C:/Ultima Online/

    I'm just trying to guess since apparently no one has figured this out yet... :confused:
  8. Pirul

    Pirul Well-Known Member
    UO:R Subscriber

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    2,906
    Likes Received:
    2,181
    Open only one client, and be sure to run itin admin mode. Set macros in razor and choose to transfer to in game. Quit, exit and close client and razor completely.
  9. DaTamer

    DaTamer Active Member

    Joined:
    Jul 25, 2013
    Messages:
    389
    Likes Received:
    141
    Update Razor
    Make sure you only have one open
    Make sure you run as admin
    Make sure you arent doing drugs or alcohol during the process
    Animal Control likes this.
  10. Rage_Ryder

    Rage_Ryder New Member

    Joined:
    Mar 6, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Wheres the fun in that...?
    DaTamer likes this.
  11. Rage_Ryder

    Rage_Ryder New Member

    Joined:
    Mar 6, 2018
    Messages:
    23
    Likes Received:
    2
    Ok, so I just wanted to put an update on this in case anyone else is still having the same issue as I am. Unfortunately I don't have a fix on this as all my in game macros are still being reset every time the client is closed completely. I opened only one client as administrator, setup my in game macros as well as my razor macros with them set to pass to UO, and logged out. Upon my return, all my in game macros are reset to default. As I stated before, I'll continue trying to figure this out in case anyone else is suffering the same issue. As well, anyone with information would be greatly appreciated.
  12. Buga

    Buga Member

    Joined:
    Sep 11, 2015
    Messages:
    82
    Likes Received:
    44
    Not sure what is happening... but your in game macros should be stored here:

    C:\Ultima Online\Desktop\YourAccount\UO Renaissance\YourCharacter\macros2d.txt

    You could save ingame macros and go to that folder and check macros2d.txt content, maybe they are not even saving, that should point you that issues is realted to permissions. Check folder permissions, try to edit some simple macros inside the txt and check if they appears inside the game (client restart required)

    Hope it helps.

    PS: You could also try to delete the whole folder, or maybe just rename it, the game will re-create it... you will lose in game desktop icons position, paperdoll position, bag position, etc... but it will make you start from scratch and it may fix your issues.
  13. Valrick

    Valrick Well-Known Member
    UO:R Subscriber

    Joined:
    May 9, 2014
    Messages:
    1,194
    Likes Received:
    1,617
    I have issues with razor and in-game macros if i close the client by hitting the red X. It basically thinks i didn't do anything. This seems to be the case if a client sets up any changes and gets disconnected..

    To fix that issue i just fix hotkeys, click-to-log-out and log back in. that way if they disconnect while at work or somesuch the hotkeys stay.


    hope it helps, if not good luck !

Share This Page