Random Single Account Disconnection

Discussion in 'Bug Reports' started by Halabinder, Oct 19, 2016.

  1. Halabinder

    Halabinder Well-Known Member

    Joined:
    Aug 13, 2014
    Messages:
    1,598
    Likes Received:
    1,608
    I'm finding one account disconnected out of 3 every time I check my accounts this morning/afternoon. Usually it is all or none. Anyone else experiencing problems like this?
  2. ReZon

    ReZon Well-Known Member
    UO:R Donor

    Joined:
    Jun 19, 2013
    Messages:
    1,854
    Likes Received:
    1,908
    I have this on occasion as well.
  3. wylwrk

    wylwrk Well-Known Member

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    2,981
    Likes Received:
    4,232
    macroing via razor overnight or idle?
  4. Halabinder

    Halabinder Well-Known Member

    Joined:
    Aug 13, 2014
    Messages:
    1,598
    Likes Received:
    1,608
    The curse of those who leave and return?

    I've noticed it while running macros. I usually know I'm disconnected when I look at Razor and the macro has stopped. Noticed today that one macro would stop and others were running. So I would maximize that char window to find it disconnected.
    ReZon likes this.
  5. Pirul

    Pirul Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2013
    Messages:
    1,939
    Likes Received:
    1,314
    It has never happened to me like that. What I have experienced is a client crash (not just disconnect) when I "interrupt" my restock agent (mostly when doing t-maps).

    I have a restock agent to clear out scrolls, gems, regs; but I have to run away and hide when mobs spawn before it finishes, so it sometimes crashes when I do that.
  6. Bogugh

    Bogugh Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2013
    Messages:
    608
    Likes Received:
    519
    Doesn't just happen to me afk, happens to me while I'm playing. There will be a lag spike or server hiccup or whatever and when it ends one (sometimes two) of my accounts will lose connection. That is probably what happened.
    Halabinder likes this.
  7. Halabinder

    Halabinder Well-Known Member

    Joined:
    Aug 13, 2014
    Messages:
    1,598
    Likes Received:
    1,608
    I have also experienced these lag spikes while playing. It usually disconnects all accounts for me though. It is also generally very laggy during and after these lag spikes for a while. There didn't seem to be any lag when I would reconnect today. Just random disconnects.

    Thank you for sharing your experiences. Not that I am glad others are experiencing lag, but at least it makes it unlikely that the problem is at my end.
  8. Lightshade

    Lightshade Well-Known Member
    UO:R Subscriber

    Joined:
    Sep 12, 2013
    Messages:
    1,417
    Likes Received:
    1,837
    Same. Its been going on for like a year or more.
  9. wylwrk

    wylwrk Well-Known Member

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    2,981
    Likes Received:
    4,232
    is your razor updated?

    I had the same prob before... macro overnight and one account would drop.

    I updated versions and fixed that issue and somehow improved my ping slightly as well.
  10. Halabinder

    Halabinder Well-Known Member

    Joined:
    Aug 13, 2014
    Messages:
    1,598
    Likes Received:
    1,608
    I assumed it was, because it auto checks when I log on. I will have to look into it when I have time.

    I recall reading a comment from @Pill indicating his ping also improved after updating razor.
    wylwrk likes this.
  11. Halabinder

    Halabinder Well-Known Member

    Joined:
    Aug 13, 2014
    Messages:
    1,598
    Likes Received:
    1,608
    No change in ping after update. Razor itself loads much faster. I'll report any other changes as I observe them. Thanks again everyone for your comments.
  12. Halabinder

    Halabinder Well-Known Member

    Joined:
    Aug 13, 2014
    Messages:
    1,598
    Likes Received:
    1,608
    Same results after Razor update. I had 2 accounts that lost connection but one was still connected. Didn't notice lag when I logged them back in, but I probably didn't notice the disconnect for some time after the supposed lag spike that would have caused it.
  13. wylwrk

    wylwrk Well-Known Member

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    2,981
    Likes Received:
    4,232
    While running a looping macro?

    Do you have any lines of.. 'wait for target' in them?

    Is it the same macro for different characters?
  14. Halabinder

    Halabinder Well-Known Member

    Joined:
    Aug 13, 2014
    Messages:
    1,598
    Likes Received:
    1,608
    Was looping hiding on all 3 accounts. Just house siting.
  15. That Guy

    That Guy Well-Known Member
    UO:R Donor

    Joined:
    Apr 26, 2016
    Messages:
    396
    Likes Received:
    409
    If you use the same macro for all 3 at the same time it will eventually stall razor and one or 2 razor instances will crash, use separate macro programs and it shouldn't happen
    Halabinder likes this.
  16. wylwrk

    wylwrk Well-Known Member

    Joined:
    Jun 18, 2015
    Messages:
    2,981
    Likes Received:
    4,232
    The same macro file being used by three accounts like that does indeed stall it like @That Guy said.
    Usually happens during world saves to me.
    Halabinder likes this.
  17. Halabinder

    Halabinder Well-Known Member

    Joined:
    Aug 13, 2014
    Messages:
    1,598
    Likes Received:
    1,608
    Ok that should be the problem. All 3 accounts use the same razor profile and the exact same macro. I'll separate their macros.

    Thank you guys for all the comments.
  18. Pill

    Pill Well-Known Member

    Joined:
    Mar 19, 2014
    Messages:
    2,098
    Likes Received:
    1,445
    To clarify a bit, I can't say that my ping actually improved, as I previously said, but rather had a more accurate ping reply when doing my -ping in game. It was more on par with what I was seeing on Windows command prompt.
    wylwrk and Halabinder like this.

Share This Page